God greep in

Toen ik op mijn 12e naar de middelbare school ging, werd ik erg onzeker omdat ik daar niemand kende. Ik vond het erg belangrijk hoe mensen over mij denken, waardoor ik ging ik ‘meelopen’ met anderen. Ik begon met uitgaan, drinken en blowde een paar keer. Ik werd depressief en zag het leven niet meer zitten. Kortom het ging slecht met mij, totdat God in mijn leven ingreep.

Op mijn 15e kreeg ik verkering met een jongen die mij op seksueel en emotioneel gebied beschadigd heeft. De relatie was vrij snel over, maar ondanks de beschadigingen probeerde ik van alles om hem bij me te houden. Ik heb grote leugens verteld om aandacht van hem te krijgen. Door de pijn die ik voelde en de grote leugens die ik heb verteld, vond ik mezelf niets meer waard. Ik kreeg angsten voor het donker, voor het alleen zijn en voor vreemde geluiden. Hierdoor lag ik soms de hele nacht wakker. In die tijd werd ik ook depressief en zag het leven niet meer zitten. Ik kan me zelfs herinneren dat ik een keer op een brug stond en overwoog om een eind aan mijn leven te maken. Maar God greep in!

Tijdens een Alpha Cursus voor jongeren heb ik de keus gemaakt om Jezus toe te laten in mijn leven. Kort daarna kreeg ik een vriend die ook christen is. We praatten er samen veel over en baden samen. We dachten dat het goed voor mij zou zijn om bevrijdingsgebed te ontvangen en zochten contact met Baruch. Tijdens de gebedssessies bevrijdde Jezus mij van boze geesten en besefte ik voor het eerst dat God van mij houdt. Door handoplegging ontving ik de Heilige Geest. Ook heb ik mensen vergeven en dat hardop uitgesproken. Ik ben er nu vrij van en de Heilige Geest kan steeds meer Zijn werk in mij doen. Ik weet dat mijn zonden vergeven zijn en de grote fouten die ik heb gemaakt nu ook écht verleden tijd zijn. Ik weet dat God me vanaf het moment dat ik een keuze voor Hem maakte nooit heeft laten vallen, ook al ging ik een andere kant op. Mijn denken is veranderd en ik weet dat ik er mag zijn. Mijn angsten zijn veel minder en daardoor slaap ik ook weer goed.

Ik zie ernaar uit om mensen te gaan vertellen over de liefde van God en ik bid dat het plan dat God met mij heeft duidelijk wordt. Hij mag mij helemaal gebruiken voor Zijn Koninkrijk!

Tijdens een bijzondere gebedssessie heeft Jezus ons aangeraakt en bevrijd. Kort erna raakte mijn vrouw zwanger en kwam een gezonde zoon ter wereld met de naam Joshua
Lees helemaal